Followers

Monday, June 27, 2011

OMG OMG !! My First Sight !

Assalamualaikum w.b.t.

May Allah bless you alls..~ Malaysia jam 701 a.m. sesiapa yang sedang bekerja, selamat bekerja. yang mengajar , yang hendak start enjin ke tempat kerja, yang siap siap nak ke kuliyah, first day kuliyah..yang nak ambil result exam , nak pergi temuduga kerja, nak nak nak dan nak... SELAMAT SELAMAT ye semua. semoga hari ini hidup anda berwarna warni..~

cakap pasal warna warni ni.. aku ade suatu pic nak tunjuk. sangat sangat aku teruja..! my first sightt beb! terujaa giler. aku tak kesah orang nak kata aku ketinggalan zaman ke hape. yang penting aku sangat teruje sekarang ! tadi , after Isyak.. aku godek godek album kawan aku ni, Siti Syazwani, student wilayah Kenitra. dia baru balik bercuti dengan kawan Arab dia ke Ouazanne.. aku pun tak reti nak sebut name tempat ni macam mane. yang penting ejaan dia cenggtu lah..~

tadaaaaaaaaaaaa!! aku terjmpa pic nih. wahh ! anak ayam berwarna warni..! comellll nyewwwwwww!!! [ gaya AnwarHadi] heee :D aku mohon ambik dua pictures dia. pastu edit kejap.sebab terlmpau excited !

menurut senior aku, actually wujud je anak ayam warna gini + biru + + mcam macam colour lagi kat Malaysia..tapi kenapa aku tak pernah tahu? cehhh..! macamlah budak BANDAR.. kui3! sekolah kat kampung kampung jugakk..hehe :D

tapi selepas aku meng-google tentang anak ayam ni, dan terbaca satu fakta ni. dia kata , anak ayam ni disuntik telurnya sebelum menetas. dan tuan nya boleh memilih warna apa yang mereka mahu.. dan anak ayam ni, akan terus membesar dengan COMEL ! tapi yang men- touchingkan aku ialah .. warna anak ayam ini akan berubah selepas membesar. Anak ayam ni akan bertukar warna sperti ayam normal yang lain..

uffff =.=

teringin nak jaga anak ayam nie.. seriyus sangat sangat comel !! aku terbayang anak ayam ni sangat comel masa aku bagi dia makan & masa dia tengah hibernate..! ayyehh..~ time tu aku nak snap dia banyak banyak..! huuu..~

tunggulah.. after dapat result ni, aku keluar makan angin sekitar Morocco ni..aku cuba untuk mencarikk anak ayam ini.. HAHAHA. [ gelak jahat ]

\m/

oke weyh. tu jek.. siapa siapa yang tahu kat mana anak ayam ni diperlakukan sebegini, bagitahu aku ea.. :) tak kesah sama ada di Malaysia @ Morocco..

aku sangat excitedd.. ^_^

p/s: pssssssssttt.. aku dah ade tumblr =) siapa siapa yang ada, meh aku nak follow. macam best jugak guna tumblr tu. mudah & kacang goreng ! siapa siapa yang belum ada, yuk sign up. aku risau dengan Blogspot sekarang. kurang baiklah keselamatannye :D

oke. tata! nunite. Mahasuci Allah yang menjadikan anak ayam itu comel !! :)

6 comments:

Bapak said...

salam..

kt malaysia pun memang ada anak ayam berwarna-warni ni. masa masa kecil je la, bila dah besar skit, bulu ayam tu kembali ke warna asalnye..heheh..

hana szied said...

woahh.. teruje teruje ! kat mne nmpak..~ teringinn

::sUaRaQaLBii:: said...

salam hana... siyes.. comel.... hehe.. syue penah tengok gak anak ayam ni kat malaysia.. tapi x banyak tempat laaa.. hehehe.... :-)

hana szied said...

walaykomsalam. katne katnekatne?? nak nak nak !! smbil menghntak kaki diatas katil :)

nakk die jugak !

Sha-na.Szied said...

style punya anak ayamm ..
nyanyi sikit hehe

jom beli!

hana szied said...

kalau jumpe , adek beli. pastu da bsar, adik anta kt kdai suh semblih. oke en?

HAHA