Followers

Wednesday, March 21, 2012

Malaysia ?

Assalamualaikum w.b.t

Tiba-tiba aku terasa semakin sayu dan terus sayu. dalam diri berbakul bakul rindu aku titipkan buat emak aku . tengok jek la wajahnya yang tenang kat tepi ni , memang buat aku bukak blog setiap hari . hayoyoyo..

semalam , akak aku datang rumah aku untuk guna Internet untuk berusrah bersama akhowat di France. nak dijadikan cerita, usrahnya habis lewat. kira-kira Malaysia sudah jam 7.00 pagi . tiba-tiba .. plupp .. pluppp tanda sign-in Skype emak aku online.. akak aku dengan eksaited terus tegur. ( ala-ala bunyik BUZZ YM! ) hehe :D padahal mana ade BUZZ kat skype. hee :P bla bla bla bla dan bla.. terus menunjukkan Morocco jam 230 pagi. aku pun dah tidur . tapi tidur2 ayam dalam Mazafil ( jenama selimut tebal di Morocco ). sebab aku bantai coffee lagi malam tu . huuu . gara gara study semua nih :D last last , aku terus terbangun dari tidur ayam aku tadi...

terus webcam dengan emak .. emak aku terusss senyum lebar tengok aku dalam selimut tu.. ( sejukk kot spring time ni ) then , mak terus tanye dengan muke sweet beliau dan suare spontan .. " adikk , adikk... adikk nak balik Malaysia tak tahun ni ? " hahhhhhhhhhhhhhh ?!!! terkejut aku , terus pisat pisat mate .. betulke apa yang mak aku tanye nih ??! aku dengan spontan dan langsung tak fikir apa-apa lalu menjawab " daripada mak bank in suruh adik balik Malaysia , baik adik travel ke Mesir ambik kelas dengan kawan -kawan "

( bila aku masuk kuliyah - toilet - dapur - jamiah - kedai potostat untuk hari ni , aku terfikir , kenapa aku jawab mcam gitu dengan soalan mak aku tu? eee , tak patut jek rase !! ) - menyesal tak sudah *__* haruss tukar keputusan dengan segera .

make a good decision now Hana !

huuuu. muke mak aku sedikit kecewa , dan aku bertanya lagi .. " jadinya , emak tak jadi datang Morocco ke masa anga konvo bulan Julai ni ?? " lalu emak menjawab , " emak datang la next year masa adik konvo pulak .. " uff uff ufff !!! seriyuss ke ape aku dengar nih ??? nampaknya emak betul-betul seriuss suruh aku balikkkkk ..~

jadi , seharian . sedetik . sejam berlalu . dan malam bertemu kembali. aku mengharapkan emak aku reply meseg fon aku dan komfem kan semula. ye mak !!! adik betul betul nak balik Malaysia ! nak jumpa emak dan semua saudara - mara.. huuu..~ aku dapat bayangkan emak kesunyian sebenarnya.. aku pun sunyi jugak. ehehe :D :D dah dua kali raya 2 anak daranya tiada dengan dia.. tinggal along jek kat Malaysia ..

Allahh ! Rabbuna Yusahhil Allah ! kawan-kawan lain semua dah beli tiket ke Malaysia. i will buy to0 .. hope soo ~ please lah , aku try jugak nak transit mana-mana negara .even Mesir 4 hari pun jadi laa..asalkan aku dapat jumpa kejap kawan2 di sana ! tapi keluarga lebih penting.

I miss You Momma ! Mama , Baba , Gege , Jie jie , wo ai ta men !! hen haoo hen haooo !! Padil pun aku rindu jugakkkkkkk !!
Semoga Semester 4 ni aku cemerlang , then result baik , dmurahkan rezeki, boleh balik Malaysia dan beraya di sana dengan tenang dan aman . tolong doakan aku yeh ! hikhik^^

Tata , Bonne Nuit ! Nunite , and Morning Malaysianss :)


7 comments:

El-Janna said...

wa~~~ mesti menyesal kan^^ xpela.. tp jgn tuka fikiran plak. balik malaysia tau jumpa mak ayah^^!

Sha-na.Szied said...

adik.. balik k.. kalau ikutkan hati angah nak tukar plan gak..rasa nak JORDAN-MESIR-MSIA.. tp.. ermm. sbb duit kan.. nt angah pikir lg hehe ^^

xila riston said...

wow...balikla malaysia makan ketupet mak buat...sayu2~

:onthemihrab: said...

ala..sdhnye..blikla msia...blh jmpe ak..hehe

:onthemihrab: said...

ala..sdhnye..blik msia..dpt jmpe ak.hehe

nik rosmawati said...

moga dapat raya kat msia k.adik akak thn ni last dapat raya kat msia.lagi bbrp thn kena raya kat UK

hana szied said...

inshaallah , tolong doakan sayaa ye.. nak bank in kan sumbangan pon bolee gakk.. heheh :D