Followers

Thursday, February 10, 2011

cuti part 1 : sah, salji itu putih! ** wink wink **

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..ceh dah macam pembce berita pulak.harap semua insan tersayang sehat sejahtera khendakNya :)


sejak 2 menjak ni rase macam malas sangat nak update experience HS yg mahal nie. tapi ape pon. harus dikongsi bersama. sebabnya ade orang yang tertunggu tunggu dengan entri baru. haha! ngaku jek lah orang tu..^_^ hee..


oke lah..nak dipendekkan cerita, 29 - 31 Januari 2011 tecatat lah sebuah memori terindah untuk HS pertama kalinya melihat salji turin di dpan mata! ouch..! sangat mengagumkan! indah sungguh ciptaan Allah.




sudah termaktub dalam Al Quran bahawasanya di bumi ada 7 lapisan atmosfera ;seperti yang diketahui hujan , salji , dan tiupan angin hanya berlaku di lapisan ke tujuh ( exosphere ) herm mungkin skrg HS di lapisan ini kot. haha!


mungkin picture snap yg ini tidak terlalu nampak saljinya. tetapi hakikatnya, salji itu turun depan mataku! happy ** rasa nak bawak emak & along & wan & anis & semua family merasai salji ini..~

kepada kawan kawan yang dah order salji satu botol dari HS .. im sorry la..~ tidak dapat menunaikan hajat itu. salji terlalu sejuk. kaki tangan kuku terlalu kaku. nak buat snowman pon dah tak sanggup.! urfgghh! tudung yang agak tidak menyenangkan kerana basah dek salji ~

inilah wajah HS yang sangat takut kan ketinggian..wahhh gunung ni tinggi sangat! ni pon baru naik sikit jek. dah tak sanggup nak pandang bawah. sedangkan replika kapal yang kat Melaka tu pun HS dah takut nak naek sbb gayat..ni kan pulak nak maen salji kat area atas tuh..haha! mintak maap ler..! sok sok tahun depan, maen salji kat tempat rata la pulak..!! seram sangat nih..~HS pun tak tahulah.. gayat ni keturunan mana yang HS dah ikut. bhahah!! xD



oke..picture ni pula, still kat Fes a k a bandar yang paling bersih di Morocco . bak kata supir yang xbayar roadtax tu..bandar kecil Eropah la..~ mase nih la salji betul betul turun! lebat pulak tuh..!



oke oke oke. stop! malas nak bebel banyak banyak..nanti boring..ini lah antara pic HS & kawan kawan yang sempat di snap di Ifrane, Fes, Morocco. actually banyak sangat,.! sampai 5. sumting GB la pic folder ni jek..! hahaa...banyak gilo! anyway g la tgok sndri kat Facebook HS yep..~


alhamdulillah impian HS dari darjah 5 ni dah tercapai ! tunggu impian seterusnye akan digapai tidak lama lagi :)






1 comment:

.:faiznur:. said...

best gilak..mau juga salji..