Followers

Saturday, July 21, 2012

Feel it on Ramadhan1433

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah selesai puasa hari pertama, sudah terasa hangatan ke anak tekak . Musim panas yang mencecah 44'c di siang hari . Semoga Allah redha. malam tadi sudah berterawikh di Kenitra , hari ini di wilayah Rabat pula. esok iAllah di Rumah Duta Malaysia . ada majlis Iftor Jamie3e di sana.




seusai azan Isyak berkumandang di Masjid , aku dan akk senior terus siap pakai telekung untuk ke masjid itu . lalu aku mulakan bicara ..

akak , kenapa Ramadhan kali ni saya kurang zouqnya yaa berbanding ramadhan lepas...?

eh , awak baru first time ke puasa di Morocco ??

tak laa kak , last year kan kita pergi sama-sama jugak ke masjid ni.. akak lupa ye ??

hurmm , dik.. mungkin haati awak da sampai Malaysia kot..hehee :D
sebab tu awak rasa mcm gitu ...


ermmmm.. mungkin kot kaq .. sentap saya tawwww ..

sebenarnya mcm gini dek.. kalau kita nak feel Ramadhan ni, bukan dibuat-buat , jadi kita yang kena feelkan sendiri dengan kawan-kawan. so .. jomlaaa target tadarus banyak banyak dengan ahli bayt . kita buat 1 juzuk sehari . dan perkara sunat lain.. lagi bagus kalau dapat buat lebih ..

memang kaq , saya pun berharap begitu . Semoga ditetapkan hati kita ! same same ye kaq !


hari berganti hari , detik dan masa semakin hampir. 6 hari lagi untuk berangkat ke Mesir , dan akan terus ke Malaysia . Allah yusahheeel umur ! aminnnn. Allahumma salimna fi Ramadhan .. :')

ingat ! nak rasa syok Ramadhan , bukan datang begitu sahaja , kita yang kene buat Ramadhan tu seronok , kalau kita buat tak tahu dengan kehadirannya , memang laa kita tidak rasa apa-apa :))

Spread His Love . Thank You Allah !!!

5 comments:

Cik Rongoks said...

berpuasa di rantauan..semoga tabah :))

selamat berpuasa ! ^^

hana szied said...

terima kasih, ihope so ..!

Nurlyla said...

di sinilh kita boleh tengok hikmah berpuasa d perantauan.. Allah bersama kita di mana pun kita berada.. selamat berpuasa.. :)

Faiznur Ishak said...

untunglah cik ana balik malaysia..selamat semua..

hana szied said...

doakan pergi dan balik sy ke malaysia n morocco yeee...