Followers

Friday, February 10, 2012

cuti part 9 : Marrakech, Ouarzazat , Atlas Mountain, Dades Goges , Merzouga ,Sahara Desert

Assalamualaikum w.b.t

wanna to say .. Happy Winter Break 2012 :) nice sangat cuti kali ini. dapat merayau rayau sekitar Morocco. aku & housemates ke Marrakech , Oukimedan, Ouarzazat , Marzouga , Sahara Desert , dan Dades Goges ..

kat bawah ni , sengaja nak share gambar yang takberape nak cantek.. kalau nak cantek , kene pergi Morocco sendiri. hehe ^^



Muzium Marrakech


Souq Marrakech at Jami3 Al Fanaa


Bahia Castle


Maqam


Hotel Atlas

haa.. aku ni nak promote sikit , kalau datang Marrakech then nak saving , try la bermalam di Hotel Atlas . murah . one night/ per person just 60 Dirham sahaja. accomodation dia pun kira bagus juga.
ala setakat nak bermalam dan hilang penat , kire oke laa kan ^^

next day , main salji di Oukimedan. tadaaaaa!! seronuk sangat sebab dapat hilang kempunan buat ABC plus plus sirup & jagung . fuh fuh fuh . hilang hajat nak merasa ABC . ekeke :D




Pasar lama orang Barbar


Jalan ke Dades Goges ; termasuk list 10 Jalan Paling Bahaya di Dunia


Sekeliling jalan tu dipenuhi dengan salji yang besttt & sweet ..


Atlas Mountain .

best ! sebelah gunung ni ade hotel. memang sangattt sangattt sejukkkkkk !!!!
Hotel Yasmina namenye..aku dapat rasekan yang hotel tu mahal. hehe


Sahara Desert

percaya atau tidak , aku memang da sampai ke Padang Pasir. nasib baek aku travel ni musim sejuk. kalau tidak , kompem kompem gelap muko den.. hehe :D pergi winter pun dah sunburn , apetah lagi summer. uhuk uhuk..


pertunjukkan orang Barbar tu before kami tidur. Dia main alat muzik diorang , then pasang unggun api. aku terase macam zaman dulu kale jek rase .. huhu.. tapi memang syiokkk ar.. pengalaman yang sesangat bestt !


unto den . hehe :D

oke. itu sahaja. totally belanje ke tempat - tempat di atas only 1500 Dirham sahaja. tapi aku ni jenis berjalan takde la memborong . cuci mate , snap berdas das picture , pastu balik laa :) cukup laa kan.. kalau nak mmbeli..aku rase biase biase jek.. baik beli kat Malaysia. hehe :D

k la.. tata ! Wassalam :)

5 comments:

Cik Liza said...

Baca entry ni dgn mulot yang ternganga... Bestnyer dapat jalan-jalan.. Part yang naik unta kat padang pasir tu memang priceless... Bestnyer!! Bestnyer!! Bestnyer!! Bestnyer!!

:. Najihah Al-'Aidrus .: said...

nice sgt....mak jeles oke hehe :)

hana szied said...

ehehe , CIk Liza jgn ternganga sangat. bahaya tu. hehe :D

Kak Shipah , meh la jalan jalan jugakk ^^

LubLy said...

Alangkah indah kalu lebly dpt merasa "bernomad" mcm sis nieh..

salam pkenalan..:)

hana szied said...

apekah yg dmaksudkan dgn nomad? pindah randah ke? heheh,.. inshaallah , one day u will be some of us.. boleee belaja smbil travel