Followers

Thursday, July 11, 2013

Berpuasa dengan Herbalife

Assalamualaikum w.b.t

Salam Ramadhan 1434. Alhamdulillah sudah tahun yang ke 3 berpuasa di Morocco. dan tahun ke 21 aku berpuasa sebagai umat Islam. moga puasa kali ini bertambah amalan dan berganda pahala .

kelainan sikit pada tahun ini. bersahur dan berbuka dengan Shake Herbalife. Alhamdulillah , puasa yang kedua sudah turun 1kg. Ehiks! seronokkan :)

kalau nak tahu, plan aku senang saja. tapi macam biasa la, benda yang baik memang sangat pricey sikit. 1stly , ambil Formula 1 Shake , Formula 3, Aloevera , dan TC Formula. sepatutnya kena complete dengan Teamix sekali, tapi takdan nak minum , dah azan subuh. hihi..

oke, senang je. caranya :

SAHUR

- 500ml aloevera
- 500ml Shake Herbalife. sengaja kurangkan sedikit. 3 scoops Formula One. dan 1 scoop Formula 3
- 6 biji kurma
- mineral sebanyak 400ml.
- 1 kapsul TC Formula

sepatutnya , lagi banyak minum air kosong lagi bagus. tapi apkan daya , di Morocco azan jam 3.45pagi. aku baru sudah solat dah jam 3.20pagi. makan masa sikitlah nak minum tu. memadai sekadar yang korang mampu.

BERBUKA

- sama seperti di atas - lebihkan minum air kosong. supaya terawih korang lebih cepat dan takde malas malas nak solat :) yang berbuka, takde alasan minum mineral sikit. hihi. sebab masa panjang. lagi baik kalau korang bawak mineral ke masjid jugak :)

masa berbuka ni, aku tak ambil apa-apa pun hidangan berwarna. maksud hidngan ini ialah lauk-kuih muih dan sebagainya tu lah. yang aku ambil hanya shake dan kawan-kawannya sahaja.

andai kata, lepas solat maghrib, korang maseh rasa lapar lagi, ada baiknya kornag pergi shake lagi. tapi aku rasa mustahil korang rasa lapar, sebab shake sangat mengenyangkan ! seriyusly !!

MOREH

oke untuk moreh , 1 liter air atau lebih. lepastu korang nak balun hidangan berlauk atau kuih2 terpulanglah. tapi , beragak-agak sikit kuantitinya ya!! sebab lepastu korang akan masuk tidur. jangan bawak kolestrol sekali bawak tidur sebelah bantal korang. hihi

Alhamdulillah , puasa pertama lost 0,5kg. dan puasa kedua sudah masuk 1kg . doakan aku ye! untung-untung balik Malaysia 23 Julai ni dapat lost 7kg pun jadiklah ! hihi.

oke selamat beramal. Ingat ! sihat bertenaga di Ramadhan , langsing bergaya di hari Raya !!


1 comment:

Qalamqudus92 said...

Ecece, promote nampak! :P