Followers

Sunday, December 30, 2012

The End of 2012.

Assalamualaikum w.b.t

Seusai solat Zohor berimamkan Ahlina , dan ketika baca doa .. aku sedang menghayati kalimat kalimat makna doa tersebut . Ya Allah , lindungilah penglihatan kami , pendengaran kami , pancaindera kami . Sesungguhnya Kau Maha Berkuasa atas segalanya .
begitulah doa itu diteruskan sehingga selawat ke atas Baginda Nabi Muhammad .

Ya Allah betapa aku rindu sangat Malaysia . ingin pulang ! ingin cepat cepat habiskan Ijazah Pengajian Islam ini . tapi adakah niat aku masih tidak lurus lagi ? Adakah aku belajar kerana inginkan segulung ijazah ? atau kerana peperiksaan semata mata ? Tahun ini , tahun akhir bagi aku di Morocco.. tetapi adakah aku masih berada di titik yang sama seperti mana aku datang pada tahun 2010 dahulu ? Apakah perubahan yang aku bawa untuk diri aku ? Sedihnyaaaaa T_T

Terbayang bayang aku melambai lambai junior roomate aku dari Lapangan Terbang Casablanca . terbayang bilik aku sudah kosong . meja belajar aku sudah kosong . setiap tingkat drawer aku juga kosong . dan wandrobe juga sudah kosong daripada barang-barang aku. dan setiap barang aku juga sudah di kargo kan . Tetapi , kosong juga kah hati aku ?

Walaupun hati gembira ingin pulang ke Malaysia , hakikatnya masih terbeban lagi tugas sebagai seorang daie untuk diri sendiri dan ummah . Di manakah misi kata kataku ? Kejayaanku untuk Ummahku !!

Put trust in Allah . Aku sedang berusaha ! Aku sedang berusaha untuk menegakkan misi aku dalam diri aku ! Setiap tingginya kemahuan kita , akan dapat menghalang kebatasan setiap kemampuan kita .. Inshaallah aku cuba buat yang terbaik . aku cuba ..


Beruntunglah kepada sesiapa yang duduk di luar negara bertahun tahun dan menghayati setiap episod hidupnya di sana . Jangan pernah buang masa . Kami cukup sekadar 3 tahun sebagai Ijazah . dan bakal pulang di Malasyia tak lama lagi . Doakan aku !

RIANG RIAA OKT - DIS 2012 <3 p="p">

Dis- beli bunga sama sama dengan junior

dalam Santafek Hyndai ,berjaulah


Eid Adha 

Masjid Hassan II


Pantai MOhamedia , tangkap ketam


takbir raya berjemaah di Maison


Library . sette down thesis .pergi pasar di pagi Ahad ! tamat 2012 ..~

Gaya macam nak balik je dua tiga hari ini. Even lagi 9 bulan nak berangkat , tapi sudah rasa kehangatan Aeport tu !!

Sayunya ! bile boleh datang lagi Morocco ??
 Kawan kawan , tolong doakan aku dan kawan-kawan aku selesai Ijazah untuk 2013 ini dengan jayanya !!!!! Terima Kasih Semuaa ~_~

2 comments:

Qalamqudus92 said...

Cik Puan Hana, adakah anda akan pulang bersama Ahlina?

Semoga ukht belajar kuat2, baca kitab daqiq2, semangat!

Doakan saya dan kawan2 yg lain mengikut jejak langkah anda.

Pejam celik- pejam celik dah nak konvo ye? :')

Tertouchingnye saya, moga bermanfaat untuk ummah!:)

hana szied said...

ops cik puan dan hana . banyakk nye :D :D

inshaallah terima kasih atas doanya :) semoga leha pun sama begitu ats kehendakNya !!

Inshaallah najah kaberr utk leha dan kawan kawan sekalian . amin :)