Followers

Tuesday, April 17, 2012

Petua


Assalamualaikum w.b.t

dalam aku tengah malas study 50 minit yang lalu , aku pon dak meracau kat Facebook , pastu merayau kat Twetter pulak.. n then aku sengaja makan lambat lambat . sebab malas nak stdy punya pasal. ape pon tak boleh daaa..~


next nyaa , aku cari idea untuk menaikkan semangat aku untuk stdy . penuh wall stdy aku dengan sticker note warna warni . lasty , aku teringat ada satu petua ini. kenapaaa laa aku tak guna petua ni 50 minit pertama tadi.. kalau tak , mesti dah banyak baris matan aku hafal. HAHA :D ! ( konon jek lebih )

petua nya ialah , pergi toilet , ambil berus gigi dan ubat gigi . korang akan rasa sperti fuahhhhhh ! refreshment tuuuu . lepas tu , tuang air mineral. teguk satu gelass.. kalau dua gelas lagi cantekkk ! yang terakhir , korang boleh jekkkk nak sign ini Facebook or Twweterr but .. search Youtube dulu , and then taip zikir munajat . jangan lupaaaa , choose yang 1 hour , atau 50 minit ke.. biar lame lame skit..

tak lama kemudian , korang akan terasa mental korang berjalan dengan lancar , hilang segala gundah gulana . hati korang pun semakin tenang..

so , lets change your stdy method ! buang segala radio radio or lagu yang tak memberi mentaliti yang baikk.. heeee :D

doakan aku nak exam muraqabah ( mid sem ) hujung April and awal May .opsss , dont forget , pleasee try thiss at homee.. you can feel itt ! selamat mencuba..

ini muka kena paksa pergi Kelas French pagi tadi. haha !
ok fine ! pipi kiteorang macam kuih pau ! aku ngaku. *sentap* :P

#muka bahagia di Musim Bunga , nunite. wassalam :')

3 comments:

Sha-na.Szied said...

terbaik la adikk zikir2 yg best :)

Iena Eliena said...

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com

nik rosmawati said...

good luck untuk exam :)