Followers

Saturday, April 23, 2011

semoga panjang umur :)

Assalamualaikum w.b.t kepada pembaca yang sudi mengunjung di anjung seri hati den ni...:D huuu.. mood bercampur baur sekarang nie. duk hebat sangat fikir tentang Diet Atkins. hahhaaha! oke oke , abaikan jek la. ..


Alhamdulillah, hari ni dilalui dengan baek jekk :) senyumm selalu, riang sangat tengok bunga bunga kat Jamiah tadi..Subhanallah. Maha Suci Dia yang memberi segala nikmat di dunia nie..semoga, dengan nikmat ini HS lebih bersyukur denganNya..


tiga hari yang lepas, HS ade call mak kat Seremban. Alhamdullilahh mak sehat sehat agy di Malaysia nun..Syukran ila Allah :) naik bulan Mei ni tanggal 13 Mei insyaAllah panjang umur, emak pun menjangkau 55 tahun. woahhh.. sudah tuakah emak saya? hheheh :D emak saya awet muda taw.umur sudah tua, kerja macam orang muda.. adik rindu sngat nak pelukk emak nie..:)

emak dengan anak muridnya Husna Najwa sempena tahlil arwah wan
borak borak dengan emak, mcam macam emak cerita..HS suka dengar cerita emak. takkan lari dari topik utama. mesti cerita fasal family.tak kesah la cerita tntg apa pun, yang penting tajuknya mesti FAMILY jugak. emak memang up to date la..hehe!! terbaeekkk ! dapat lak selapas pemergian nenda tercinta ni, emak selalu balik kampung..waaaaa..! Kampung Terusan, Juasseh, Negeri Sembilann !! rinduunyeeee !!


tiba tiba emak bertanyakan pendapat HS..woahhh. dah lama tak jadi perunding kanan emak. .. kuikui..rupa rupanya..~


"adik.. adik.. mak nak tanya ni.."
" haaaa..ape dia mak..? mak ni, gaya cakap , macam ada benda HOT jeww.."
" eisssshhh , adik ni, tade pape pon..cenggini, dik rase lah kann.. emak nak pencen awal ke.. lambat..?? "
" hah...??!! mak dah nak pencen daa.. woahhh umur mak da 55 laaa!! "
" haaa tu la dik, emak ni haaa.. naek poning daa dengan kerja sekarang ni. makin bertimbun timbun.. guna komputer pulak tuh..Ya Allah, rasa nak menangis emak ni.."
" heheheh.. emak niee.. kelakarr laa...
" yela dik..sekarang ni mak dah tak boleh nak ngdap sangat komputer tu, kalau bagi emak senduk ke kuali ke periuk ke jalann la.."



[ emak memang cpat tepu bab bab komputer. hehehe ! ]


" ala..makkk.. mak pencen lambat la.. adik pon lambat lagi balik Msia la.." [ kecewa ]
" ermm.. kalau emak lambat, maknanya emak pencen 2014 la dik.."
" haa...oke la tu makk..! takde la mak bosan kat rumahh.. "


tiba tiba mak cakap..


" emak cadang gini dik, kalau emak pencen awal , boleh lak mah stay kat Morocco tu..tunggu smpai adik habes belajarr.."
" wargghhhhhhhhhhhh..! emak serius ke..? kalau macam gtuu.. adek setuju 100% !! pencen awal jek la makkkk !! "
" hamboihhhhh, suke ea kauu dikkk.. pastu mak boleh pergi Syria pulak,kalau ade rezeki Along smbung stdy sne nnty "
" wargghhhhh!! emakkk.... bestnyeee !! oke la tuuu! adek setujuuu !! "


hohoho! emak juga ada cadang nak apply kerja sebagai musyrifah untuk orang pergi Haji ke Mekah tu..moga moga ada yang terbaekk untuk emakk..sukanyaaaa laaa HS dengar kalau betul itu niat emak sebenarnya nak pencen awal.. daripada darah tinggi emak naik smule disebabkan kerja pejabat dia, lebih baek dia stay n kerja macam gini. lapangg la sikit masa tu..


^___^


Ya Rabb , kalau betul lah emak boleh stay Morocco ni dengan HS, memang semakin bekobar kobar smngat nak belajar.. heee :D dan secara tidak langsung, impian emak memang berjaya nak duduk sama sama dengan anak anaknya di luar negara..


apa apa pun pilihan emak, HS memang setuju..sebabnya , emak seorang yang berfikiran jauh. Dia pun dah banyak jumpa orang, kalau kemana mana, ade jekkkk kawan yang dia kenal.. Ya Allah murahkan lah rezeki keluarga kami. dan berkatilah kehidupan keluarga kami. Moga Engkau menunjukkan jalan keluar yang terbaik untuk emakku Ya Rabb. Sesungguhnya Engkaulah sebaik baik pengadil di muka bumi ini..


insyaAllah.. allahumma aminn..!!

3 comments:

::mar'atulsufiyyah(^_^):: said...

hana sedihhh...:( nak nangesss...nak balek mesia..nak jugak suh mak duduk siniiiiiiiii..!!!!!!

hana szied said...

yuk yuk !! ajak abah mo omak kau singgah minum kopi mo omak den kek morocco.. jauhhh tuu.!

singgah minam kopii. wakaka!

dr.faiz_n said...

haha..kalau mak cik duduk sana..boleh la datang sane..hahah..tahniah pada kalain..ibu mana x sayang kan anak..:)